Svako bi trebalo da ima dvoje dece i to u razmaku od tri godine ! EVO I ZAŠTO

Kada sam bila na fakultetu upoznala sam čoveka koji je imao troje dece istog godišta. To je bilo sedamdesetih godina 20. veka, pre nego što su blizanačke trudnoće postale česte, te sam mislila da je u pitanju neka zagonetka. Kako neko može da ima tri deteta koja su rođena iste godine? Da li su usvojena? Da li imaju različite majke? Nisam mogla ni da zamislim da su u pitanju trojke. Za blizance sam čula, ali za trojke? Nikada. Pitala sam ga da li je teško odgajati tri mališana u isto vreme, a on mi je rekao da je najveći izazov u isto vreme posvetiti pažnju svakom detetu pojedinačno. Sa dvoje roditelja, jedno dete se uvek oseća isključeno. Iako je to samo nekoliko minuta nepažnje, za decu je to beskrajno.

Međutim, koja je idealna razlika u godinama između dece? Prema mom mišljenju, idelano bi bilo tri godine. Kada vaše dete napuni dve ipo godine, ono počinje da razvija svoj identitet i nije mu u toj meri potrebna pažnja mame i tate. U stvari, mnogi trogodišnjaci su toliko nezavisni da novog člana porodice prihvataju sasvim lepo i dok su roditelji zaokupirani bebom, njima nije potreban stalni nadzor. Nisu sva deca ista, ali kada je moj sin imao tri godine, on je uživao u samostalnoj igri i bio oduševljen činjenicom da sam ja većinu vremena sa njegovim mlađim bratom.

Osim toga, postoje i praktične prednosti koje dolaze sa trogodišnjom razlikom. Vašem prvom mezimcu više neće biti potrebne pelene i kolica, a ja svakako nisam želela da guram dvoje kolica istovremeno ili da budem dupli potrošač pelena.
Međutim, naravno da ne možemo uvek odlučivati kada ćemo ostati u drugom stanju i ma koliko dece imamo i kojih su godinama, važno je da su ona zdrava.

Da li se slažete sa Suzan?

izvor.prva

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*