Kako sam dojenu bebu naučila da prespava celu noć? – Moderne mame

Pre nego što krenete sa osuđivanjem i pre nego što me nazovete lošom majkom koja želi da se naspava i muči svoje dete, pročitajte objašnjenje i razlog zbog kog sam se uopšte trudila da je ,,naučim“ da prespava noć.

Naime, nakon 9 meseci od prvog porođaja saznala sam da sam ponovo u drugom stanju, dojenje smo sasvim normalno nastavili, ali kako je prolazilo neko vreme osećala sam se sve umornije i bila sam sve više iscrpljena. Nisam želela da prestanem sa dojenjem, ali sam želela da moje dete prespava noć i prestane da se budi 365 puta u toku noći samo da bi došla u kontakt sa sikom i nastavila da spava. Izdržala sam neko određeno vreme tim tempom, čekajući da ona napuni godinu dana i pokušam da učinim nešto povodom toga. Ako je neka mama u trudnoći imala problem sa spavanjem može da razume kako mi je bilo.

Nakon tog njenog buđenja koje je znalo biti na svakih sat, sat i po ja ne bih mogla da zaspim i tako bih se neko vreme prevrtala po krevetu, čekajući sledeće buđenje. I da, shvatila sam da je to bila navika, ali mi je bilo žao da joj uskratim sve to. Dovela sam sebe u stanje u kom nisam mogla da funkcionišem, osećala sam nenormalan umor, vrtoglavicu i odlučila da se upustim u tu avanturu i učinim nešto kako ne bih došla u situaciju da skroz prestanem sa dojenjem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*